Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložen pritvor uhapšenim u akciji "Urban"

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima u akciji "Urban" Fahrudinu Oručeviću, Narcisu Behliloviću, Irfanu Turkoviću i Kenanu Softiću.

"Pritvor je zatražen zbog opasnosti uticaja na svjedoke i saučesnike, opasnosti od prikrivanja dokaza i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kantona Sarajevo zatražilo je mjere zabrane za osumnjičene Nedžada Bubicu, Enesa Begovića i Lamiju Maglić-Tajić, prenose sarajevski mediji.

Mjere podrazumijevaju zabranu napuštanja BiH, sastajanje sa svjedocima i javljanje nadležnom policijskom organu.

Pripadnici Sipe juče su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo u okviru akcije kodnog naziva "Urban", usmjerene protiv organiziranog kriminala, uhapsili sedam osoba.

Uhapšena je bivša uprava Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Sarajevu, a hapšenje je povezano s pet dunuma zemljišta na Marijin-Dvoru u Sarajevu, čiji je vlasnik ETF. O toj parceli 2012. godine postignut je dogovor između tadašnje uprave ETF-a i firme "Lake", koji je i osnov za jučerašnja hapšenja.

Tada je dogovoreno da firma "Lake" renovira zgradu ETF-a koja se nalazi u kampusu i koja je master planom predviđena za rušenje, a zauzvrat je trebalo da postane vlasnik atraktivne parcele od pet dunuma. U tom trenutku ETF obnavlja zgradu koja nije u njegovom vlasništvu već je faktički unajmljuju od Univerziteta u Sarajevu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.