Predložen leks specijalis za Beograd na vodi

Izvor: Beta, 09.Mar.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložen leks specijalis za Beograd na vodi

BEOGRAD, 9. marta 2015. (Beta) - Vlada Srbije dostavila je Skupštini na usvajanje po hitnom postupku predlog leks specijalisa o utvrdjivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja gradjevinske dozvole za projekat Beograd na vodi.

U obrazloženju predloga objavljenom na sajtu Skupštine Srbije (www. parlament.gov.rs) navodi se da bez donošenja leks specijalisa predlogom za utvrdjivanje javnog interesa ne bi mogli da budu obuhvaćeni objekti namenjeni turizmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ugostiteljstvu, poslovni i stambeni objekti koji treba da se grade na toj lokaciji.

Procenjeno je na će na delu priobalja, na površini od oko 177 hektara, gde će biti realizovan Beograd na vodi biti izgradjeno milion kvadratnih metara stambenog prostora, oko 750.000 kvadrata poslovnog i komercijalnog prostora i više od 62.000 kvadrata javnih ustanova kao što su vrtići, škole, ustanove kulture, socijalne i zdravstvene ustavove, kao i 242.000 kvadrata zelenih površina.

Očekuje se da će u novoizgradjenim objektima biti zaposleno više od 13.000 radnika i da će na tom prostoru stanovati oko 17.000 ljudi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predložen leks specijalis za Beograd na vodi

Izvor: Mondo, 09.Mar.2015

Vlada dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku predlog leks specijalisa o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole za projekat Beograd na vodi...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..U obrazloženju predloga objavljenom na sajtu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.