Predlog vlade: Zločinci bez rehabilitacije

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2011, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog vlade: Zločinci bez rehabilitacije

Vlada je na telefonskoj sednici, održanoj nešto pre 18 sati, usvojila Predlog zakona o rehabilitaciji, pošto je prethodni tekst povučen iz skupštinske procedure zbog neslaganja poslanika SPO, SVM i SDPS-a predloženim rešenjima.

Prethodni predlog zakona povučen je pre nešto više od mesec dana, a ranije danas državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da je u zakonu nađeno kompromisno rešenje da se ne ulazi u ono što se događalo u Drugom svetskom ratu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali da oni, za koje se utvrdi da su činili ratne zločine, nemaju pravo na povraćaj imovine.

Poslanik SDPS Meho Omerović rekao je ranije danas da su na sastanku s predstavnicima Ministarstva pravde, otklonjeni nedostaci i nepreciznosti u nacrtu tog zakona.

"Na sastanku u Ministarstvu pravde otklonjeni su nedostaci, pošto je precizirano da niko ko je počinio zločin ili u njemu učestvovao neće imati pravo na rehabilitaciju, neće moći da se ponište ranije donete sudske presude i neće biti vremenskog ograničenja", rekao je Omerović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.