Predlog rekonstrukcije u Skupštini do sredine marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2011, 02:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog rekonstrukcije u Skupštini do sredine marta

BEOGRAD -

Predsednica republičkog parlamenta potpredsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović izjavila je sinoć da očekuje da će predlog rekonstrukcije Vlade stići u Skupštinu do sredine marta, kao i da su "prvi koraci dogovora da vlada bude manja već napravljeni".

"Očekujem da će Vlada biti manja i da će biti i personalnih izmena", rekla je Đukić Dejanović, napomenuvši da su počeli razgovori koalicionih partnera o rekonstrukciji vlade.

Potpredsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SPS-a je takođe rekla da "nije tajna" da je ta partija spremna i za izbore ukoliko ne uspe rekonstrukcija Vlade.

Đukić-Dejanović je rekla i da će prva redovna sednica republičkog parlamenta početi 2. marta.

"Sednica će trajati desetak dana i već iza toga očekujemo da ćemo u Skupštini imati predlog za rekonstrukciju Vlade", rekla je predsednica parlamenta i navela "da je u rekonstrukciji Vlade sve moguće, u smislu rokada, ali i da ona mora da se odnosi na sve".

Realizacija postavljenih planova

Potpredsednica SPS-a ponovila da će ta stranka uložiti napor da se realizuju planovi postavljeni pre nepune tri godine kada su socijalisti ušli u Vladu.

"Institucije sistema treba da funkcionišu i Vlada i Skupština treba da rade svoj posao a socijalisti će učiniti sve što je u tom pravcu vezano za poziciju SPS", rekla je Dejanovićeva.

Đelić: Nema izbora, personalnih promena sigurno će biti

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je sinoć u Nišu da "vanrednih izbora neće biti, jer niko od političkih lidera nije spreman da izazivanjem nestabilnosti ugrozi proces dobijanja statusa kandidata i početak pregovora o ulasku naše zemlje u EU".

"U vladi će sigurno biti personalnih promena, a ja se nadam i rekonstrukciji", rekao je Đelić gostujući na niškoj TV 5.

Prema njegovoj oceni, rekonstrukcija treba da se dogodi brzo, jer bi bilo loše da se sa tom temom zagazi duboko u mart, a da je njegov stav da vlada treba da ima 17 ili 18 ministara.

Ne želeći da otkrije kakve modele rekonstrukcije je predložio premijeru i predsedniku Srbije, Đelić je kazao da treba postići logične celine, da ministar treba da zna s kojom ciljnom grupom radi.

"Nije dobro da jedna ciljna grupa ima posla sa više ministara", objasnio je Đelić i kazao da je broj mesta u vladi ispod 15 zapravo samo politički marketing.

Tako rekonstruisana vlada morala bi da ima nekoliko frontova rada u narednih godinu dana, kazao je Đelić i među prioritete naveo dobijanje statusa kandidata i početak pregovora o ulasku u EU, smanjenje broja nezaposlenih, sprečavanje velikih kolebanja cena osnovnih životnih namirnica i zaštitu standarda stanovništva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.