Predebeo da bi se vozio avionom, brodom i vozom: Agonija Francuza dok se vraćao kući iz Amerike

Izvor: Blic, 20.Nov.2013, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predebeo da bi se vozio avionom, brodom i vozom": Agonija Francuza dok se vraćao kući iz Amerike

Francuz koji je ostao zarobljen u SAD nakon što mu je rečeno da je pretežak da bi leteo avionom “Britiš ervejza”, najzad se vratio u Evropu, zahvaljujući kompaniji “Virdžin ervejz”. Kevin Šene (22) otputovao je iz Francuske u SAD, gde je u poznatoj klinici “Majo” (Minesota) 18 meseci bio na lečenju zbog retkog hormonskog poremećaja koji uzrokuje povećanje telesne težine.

“Britiš ervejz” ga je spremno prevezao u Ameriku, ali je odbio da ga vrati kući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u oktobru zbog težine, iako je imao povratnu kartu. I putnički brod "Kvin Meri" odbio je da preveze Šenea iz SAD-a u Evropu, a iz istih razloga juče u Londonu nije mogao da se ukrca u voz Eurostar za Francusku.

Ove nedelje umešala se avio-kompanija “Virdžin ervejz” i ponudila mu prevoz, tako da je Kevin jutros u devet sati sleteo na aerodrom “Hitrou”.

Njegov otac Rene Šene kaže da ne zna kako će porodica reagovati u ovoj slučaju.

Sve je počelo prošlog meseca, kada je “Britiš ervejz” zaključio da je Kevin, koji ima 230 kilograma, pretežak da bi mogao da leti njihovim avionom.

Kevin i njegovi roditelji ostali su zarobljeni u hotelu nedaleko od aerodroma u Čikagu i spremali su se da otputuju u Njujork i odatle nastave brodom “Kvin Meri”. Ali ni na brodu, “iz bezbednosnih razloga”, nije bilo mesta za Kevina.

Ostali bez para zbog povećanih troškova

- Mnogo smo zahvalni "Virdžinu" što se umešao kada više nismo znali šta ćemo - kaže majka Kristina Šene i dodaje da Kevin nije promenio težinu dok je bio u Americi i da ih je “Britiš ervejz” izneverio.

Porodica kaže da je kompanija bila obaveštena o njegovoj bolesti i da je porodici prouzrokovala troškove smeštaja u hotelu, jer je navodno platila samo pet od 13 noćenja u hotelu. Osim toga, još im nije refundiran novac za karte.

- Platili smo 1.200 dolara za voz do Njujorka i još 2.000 dolara za brod. Nismo više imali para - kaže Kevinova majka, koja je ispričala da su im “Er Frans” i “Sviser” nudili prevoz, ali uz dodatne troškove.

Komentarišući postupak “Britiš ervejza”, portparol kompanije je izjavio:

- Uvek ćemo se truditi da smestimo putnika ako je to moguće i bezbedno. Nažalost, nemoguće je bezbedno smestiti ovog putnika u bilom kojem od naših aviona, pa je naloženo je da se porodici nadoknade svi troškovi.

VIDEO > Predebeo da bi leteo avioniom:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.