Izvor: B92, 15.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predata lista Branka Pavlovića

Beograd -- Grupa građana "Branko Pavlović - Zato što mora bolje" predala je RIK-u listu poslaničkih kandidata za izbore.

Listu "Branko Pavlović - Da živimo bolje" podržalo je 10.397 građana, čiji su potpisi predati Republičkoj izbornoj komisiji. Nosilac liste Branko Pavlović rekao je novinarima da kandidati te grupe imaju ambiciju da rešavaju sve probleme kojima bi trebalo da se bave stranke, ali to ne čine.

"Na listi je običan svet, okupljen sa idejom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da proba da raskine partijsku blokadu svih mogućih struka i da vrati točak na pravila struke", rekao je Pavlović, dodavši da je uveren da će to biti jedina lista neke grupe građana na izborima i da će postići dobar rezultat.

"Tačno je da grupa građana nikad nije ušla u parlament, ali je tačno i da Skupština nikada ranije nije raspravljala o nekom zakonu koji nije predložila Vlada, pa smo mi to ipak postigli", ocenio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, kandidati sa liste u parlamentu će se zalagati za usvajanje njihovog predloga zakona o besplatnoj podeli akcija, koji je već u skupštinskoj proceduri i čeka novi saziv.

"Taj zakon predviđa i mehanizam 'izbacivanja' partija iz upravnih odbora preduzeća i kapitalizaciju Penzionog fonda, odnosno vraćanje duga penzionerima", rekao je Pavlović.

On je dodao da je postizborna saradnja moguća, ali samo sa partnerima koji bi se odrekli "podele plena", odnosno resora u ministarstvima, i dopustili im "pravo veta" u odluci ko može da dođe na neko mesto ili funkciju.

Potencijalni partneri morali bi i da dokažu da su spremni da se ozbiljno bore protiv kriminala i korupcije, rekao je Pavlović, istakavši da je "prihvatljiv svako ko ispuni ova dva kriterijuma".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.