Predao se vođa džihadista

Izvor: Radio 021, 27.Dec.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se vođa džihadista

Jedan od vođa islamističke ekstremističke organizacije Al-Šabab, za kojim je raspisana poternica od tri miliona dolara, predao se u Somaliji.

Zvaničnik koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da se Zakarija Ismail Ahmed Hersi možda predao zato što se sukobio s ekstremistima lojalnim Ahmedu Godaneu, vođom Al-Šababa koji je ubijen u vazdušnim napadima SAD ove godine.

Hersi je jedan od osam najviših članova Al-Šababa za čije je hvatanje ili informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje mogu dovesti do hvatanja, vlada SAD ponudila ukupno 33 miliona dolara 2012. godine.

Uprkos gubitku kontrole nad više gradova, Al Šabab je i dalje velika pretnja u Somaliji i Keniji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.