Predao se trgovac drogom sa Evropolove liste

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 11:03

Predao se trgovac drogom sa Evropolove liste

Član grupe trgovaca drogom, koji se nalazio na Evropolovoj listi 54 najtraženija kriminalaca 2022. godine, predao se policiji.

Kako je saopštila mađarska policija, muškarac (35) se u sredu pojavio u policijskoj stanici u Debrecinu u istočnoj Mađarskoj i uhapšen je, a sud mu je istog dana odredio istražni pritvor.

U saopštenju za javnost se navodi da su Ištvan V. Šandor i njegovi saradnici, uključujuci čoveka koji se predao, Andraš C, upravljali sofisticiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opremom za uzgoj i preradu kanabisa u okrugu Bač-Kiškun, u centralno-južnoj Mađarskoj 2020. i 2021. godine, kao deo operacija vrednih 763.000 evra, navodi MTI.

Policija je 21. maja 2021. upala u prostorije i zaplenila 165 kilograma marihuane i kokaina, a potom je od članova grupe zaplenjena i imovina vredna 966.816 evra.

Istražitelji su uspeli da identifikuju svih sedam članova kriminalne grupe.

Dvojica su ubrzo uhvacena u Mađarskoj, dok su evropske i međunarodne poternice raspisane za pet članova u bekstvu.

Evropol je pokrenuo medijsku kampanju Game Over u novembru 2023. i uključio je podatke o mađarskoj kriminalnog ogranizaciji na svojoj veb stranici i drugim medijima.

Za Tamašem Bagamerijem je dalje je raspisana poternica, a od jula 2023. zauzeo je mesto Ištvana V Šandora na poternici Evropola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.