Predao se nakon ubistva Ćuluma, od ranije je poznat po brojnim krvavim obračunima: Ko je uhapšeni Šakić?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 13:57

Predao se nakon ubistva Ćuluma, od ranije je poznat po brojnim krvavim obračunima: Ko je uhapšeni Šakić?

Hapšenje se odigralo na graničnom prelazu Donja Gradina.

Na graničnom prelazu Donja Gradina Graničnoj policiji BiH se u ponedeljak predao Siniša Šakić, za kojim je od 16. maja raspisana poternica.

Inače, Šakić (28), zvani Kinez iz Banjaluke, osuđen je 2013. godine u banjalučkom Osnovnom sudu na tri godine zatvora na osnovu osam optužnica, nakon ćega je odmah upućen na izdržavanje kazne.

Tu presudu je izrekao sudija Atko Huseinbašić koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prihvatio Šakićevo priznanje krivice i predlog okružnog tužioca Snježane Petković o visini kazne.

Protiv Šakića je početkom februara 2013. godine spojeno svih osam optužnica u jedinstven postupak.

Njemu je presuda izrečena zbog izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, nanošenja telesnih povreda i ugrožavanja opasnim oružjem pri tuči, ugrožavanja bezbednosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti, kao i za prikrivanje i ugrožavanje javnog saobraćaja.

U presudi je tada navedeno da je najteže krivično delo počinio 3. aprila 2008. godine na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u Piljagićima. Tada je vozeći lančiu, pijan sa 1,95 promila alkohola u krvi, brzinom od 125 km/h izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo saputnik u njegovom vozilu Saša Rudić. On je u decembru 2008. godine ispred noćnog kluba "Kruna" u Banjaluci hicem iz pištolja ranio radnika obezbeđenja Đorđa Ćuluma, a 27. februara 2010. godine iz automatske puške pucao je na audi u kojem su bili Slaviša Ćulum i Dejan Kostić.

Prikrivanje je počinio kada je u avgustu 2008. godine kupio pištolj crvena zastava iako je znao da je ukraden. Izrečena mu je kazna i zbog toga što je 12. januara 2006. godine ispred noćnog kluba "Max" u Banjaluci učestvovao u premlaćivanju Đorđa Konjevića, Vladimira Šušnjara i Adnana Šomića. Osim toga, on je zajedno sa Slavišom Ćulumom ugrozio bezbednost radnika KPZ Banjaluka Zorana Smiljčića. Osuđen je i zato što je flašom pretukao Marka Babića u noćnom klubu "Underground" u Banjaluci i što je tukao Sašu Narića kojeg je napao zajedno sa Ivanom Zadkovićem 26. marta 2008. godine na parkingu kluba "Skandal" u Trnu.

Zajedno sa Slavišom Ćulumom i Vesom Medićem, koji je u međuvremenu ubijen, uhapšen je u martu 2009. godine i to nakon što im nije uspela oružana pljačka benzinske pumpe "Ćejić petrol" u Srpcu.

Prvi obračun dogodio se 28. februara 2010. godine ispred Šakićeve kuće u Laušu. Tada je Ćulum sa svojom ekipom došao pred Kinezovu kuću i provocirao ga, pa je Šakić iz automatske puške pucao u njegov automobil audi A8. Iste večeri, dogodio se novi obračun na ulicama Lauša, a u ovoj pucnjavi deblji kraj izvukao je Ćulum koji je tada ranjen u rame.

Revolveraški obračun na ulicama Banjaluke

Šakić je bio jedan od učesnika "revolveraškog" obračuna dve suprotstavljene bande u kojem je ubijen mlađi brat, nedavno ubijenog Slaviše Ćuluma, Nedeljko.

Nedeljko Ćulum podlegao je povredama nakon pucnjave koja se u aprilu 2010. godine dogodila u banjalučkom naselju Rakovačke Bare.

U uličnom obračunu učestvovala su tri automobila u pokretu. U BMW-u je bio nastradali Ćulum, u fiat tipu njegov brat Slaviša, a u terencu grand čiroki Jovan Jošilo i njegova devojka.

Za njim je bila raspisana Interpolova poternica, a bio je u bekstvu do novembra 2012. godine kada je uhapšen u Mađarskoj na Horgošu.

Svojevremeno jedan od najtraženijih begunaca, tada 27-godišnji Šakić, pre hapšenja u Mađarskoj, radio je kao izbacivač u elitnoj diskoteci usred Stokholma u Švedskoj.

Takođe, Šakić je u januaru ove godine uhapšen zbog sumnje da je u restoranu "Jova bar" u centru Banjaluke, zajedno sa još jednim počiniocem pretukao mladića.

Poslednji kriminalni obračun u kojem su spomenuti i Slaviša Ćulum i Siniša Šakić, dogodio se 15. maja ove godine, kada je nedaleko od svoje kuće ubijen Slaviša Ćulum, a za Šakićem je raspisana poternica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.