Predao se Gavrić, Arkanov ubica?

Izvor: B92, 27.Dec.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predao se Gavrić, Arkanov ubica?

Beograd -- Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana, predao se jutros policiji u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici, saznaje "Blic".

List saznaje da se Gavrić predao jutros u Belvilu, delu Kejptauna. Gavrić, koji se u Južnoafričkoj Republici krio pod imenom Saša Kovačević, u bekstvu je od 12. decembra 2011. kada je trebalo da se javi južnoafričkoj policiji jer je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog posedovanja kokaina.

14. decembra lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << južnoafrički dnevni list "Nju ejdž" je preneo da je uhapšen Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, kao i da je njegov identitet otkriven tokom policijske istrage ubistva jednog čoveka iz Kejptauna, povezanog sa organizovanim kriminalom. Gavrić je, prema pisanju medija, uhapšen u Johanesburgu pod imenom Siniša Kovačević, ali je kasnije pod kaucijom pušten.

Direktor policije Milorad Veljović je 22. decembra izjavio da je potvrđen identitet Dobrosava Gavrića i da se očekuje njegovo hapšenje.

Dobrosav Gavrić osuđen je 2006. na 30 godina zatvora za ubistvo Arkana, ali je od tada u bekstvu.

Arkan, koji je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečnosti počinjene tokom rata u Bosni 1992-95, ubijen je 15. januara 2000. u holu beogradskog hotela Interkontinental.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a u oktobru 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanja zavere za ubistvo Arkana.

Obojica su od tada u bekstvu, jer su od oktobra 2003. bili pušteni da se brane sa slobode. Prema policijskim izvorima iz tog perioda, oni su

prvo pobegli u Bosnu.

Treći optuženi za ubistvo Arkana Dragan Nikolić takođe je osuđen na 30 godina zatvora.

Na suđenju je dokazano da je Gavrić ispalio hice koji su usmrtili Arkana i dvojicu njegovih prijatelja.

Gavrić je tada ranjen i koristio je invalidska kolica i štake tokom suđenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.