Pred poslanicima set finansijskih zakona

Izvor: B92, 11.Apr.2018, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred poslanicima set finansijskih zakona

Beograd -- Skupština Srbije počela je danas novu sednicu, a u toku je utvrđivanje dnevnog reda.

Predloženo je da se na sednici, između ostalog, razmatra izbor predsednika i članova Državne revizorske institucije, i izmene i dopune više finansijskih zakona. Za predsednika DRI predložen je Duško Pejović koji je sada vrhovni državni revizor za budžete lokalnih samouprava.

Predloženo je da na dnevnom redu budu izmene Zakona o akcizama kojima je predviđeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ta vrsta posebnog poreza ne plaća na tečni naftni gas pod uslovom da se koristi kao energetsko gorivo ili reprodukcioni materijal.

Kao jedna od tačaka dnevnog reda predložene su i izmene Zakona o PDV podnete radi usaglašavanja tog zakona sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom. Predredviđa se pravo na refundaciju PDV na hranu i opremu za bebe rođene do 30. juna ove godine.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi izmena i dopuna zakona o deviznom poslovanju, o faktoringu, o računovodstvu, o reviziji, davanje garancija u korist odredjenih banaka. Trebalo bi da se raspravlja i o izmenama i dopunama zakona o igrama na sreću, o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i davanje garancije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije", Beograd - Projekat obnovljive energije Kostolac - vetropark.

Razmatraće i više predloga izmena i dopuna zakona o potvrdjivanju finansijskih ugovora Srbije i Evropske investicione banke za izgradnju železničke pruge Niš-Dimitrovgrad, i o garanciji za projekat Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj Tehničko-putničke stanice (TPS) "Zemun - Faza 1", a trebalo bi da bude potvrđena i Konvencija o privremenom uvozu.

U toku je utvrđivanje dnevnog reda, a pored ovih tačaka, kao dopune dnevnog reda, predloženo je još oko 180 tačaka.

Dopune dnevnog reda predložila je uglavnom opozicija.

Sednica je počela sa pola sata zakašnjenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.