Izvor: RTS, 22.Jun.2021, 06:01

Pred nama tri tropska dana, na snazi narandžasti meteo-alarm

U Srbiji sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura od 16 do 23, najviša od 36 do 38 stepeni. Izdat narandžasti meteo-alarm.
U Srbiji danas i u naredna dva dana sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom (i jutarnjom i dnevnom) znatno iznad proseka za ovaj period godine, upozorava RHMZ.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se u intervalu od 36 do 38 stepeni Celzijusa, a u četvrtak ponegde i do 40.
I u Beogradu veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toplo i sparno, sa najvišom temperaturom do petka u intervalu od 37 do 40 stepeni.
Manji pad temperature očekuje se od petka 25. juna.
Na snazi narandžasti meteo-alarm RHMZ je izdao narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Paklene vrućine su lakše uz rashladne uređaje na akciji! Klima uređaj već do 1.999 dinara!

Izvor: Blic, 22.Jun.2021

Paklene vrućine su već počele, a tek nam slede - temperature će tokom ove nedelje biti iznad proseka, do čak 40 stepeni! Sigurno ste jedva čekali toplo vreme, ali sa druge strane previsoke temperature i ne prijaju toliko! Kako bi nam bilo prijatnije, najbrži i najbolji način da se rasladimo je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.