Pred nama je snežni vikend

Izvor: Mondo, 26.Jan.2019, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred nama je snežni vikend

Pogledajte vremensku prognozu za vikend, ali i naredne dane!

U Srbiji će i danas biti oblačno u većem delu dana, pre podne sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, na istoku sa mešovitim padavinama, kišom i snegom.

Po podne se očekuje postepeni prestanak padavina. Uveče i tokom noći na severu Vojvodine doći će do provejavanja slabog snega i kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Najniža temperatura od -5 do 1 C, a najviša >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u većini mesta od -2 do 1 C, a na istoku oko 3 C, saopštio je Republički hidrometorološki zavod.

U Beogradu će biti oblačno, pre podne sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, po podne postepeni prestanak padavina. Temperatura bez većeg kolebanja od -3 C do -1 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u nedelju ujutru očekuje slab i umeren mraz, tokom dana umereno oblačno, suvo i toplije.

U ponedeljak će naići novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije, a na planinama će padati sneg. Duvaće jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar, uz intenzivno topljenje snežnog pokrivača.

Tokom noći ka utorku i u utorak susnežica i sneg se očekuju i u nižim predelima. Zatim do kraja perioda pretežno oblačno, povremeno sa slabim kratkotrajnim padavinama, uglavnom susnežicom i snegom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.