Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred Sudom BiH održano ročište po tužbi Maktoufa protiv BiH

SARAJEVO - Pred Sudom BiH danas je održano ročište po tužbi bivšeg pripadnika odreda "El mudžahid" Abduladhima Maktoufa protiv BiH za naknadu materijalne i nematerijalne štete zbog nezakonitog zatvaranja.

Maktouf, kojeg je Sud BiH osudio za učešće u ratnim zločinima u Travniku, tužio je BiH, tražeći 283.000 KM za naknadu štete, jer je u zatvoru proveo pet godina po prvobitno izrečenoj presudi, umjesto tri godine, koliko mu je izrečeno nakon žalbe.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << današnjem ročištu pred Sudom BiH, Maktouf je rekao da je tokom boravka u zatvoru od 2007. do 2009. godine bio odvojen od porodice i da je imao poslovne gubitke.

"Sa mnom su bili osuđenici koji su služili manje kazne jer su osuđeni po drugom zakonu. Osjećao sam nepravdu. Tada su mi uzeli i državljanstvo, živio sam u strahu za budućnost", rekao je Maktouf.

On kaže da je nakon izlaska iz zatvora 2009. godine otišao u Maleziju i da nije mogao doći u BiH do prije nekoliko sedmica.

Predstavnici Pravobranilaštva BiH osporavali su iskaz Maktoufa, navodeći da su njegovi materijalni dokazi u koliziji sa njegovim iskazom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pred Sudom BiH održano ročište po tužbi Maktoufa protiv BiH

Izvor: Cafe.ba, 23.Avg.2016

SARAJEVO - Pred Sudom BiH danas je održano ročište po tužbi bivšeg pripadnika odreda El mudžahid Abduladhima Maktoufa protiv BiH za naknadu materijalne i nematerijalne štete zbog nezakonitog zatvaranja.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.