Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prebijeno" oko 70 miliona KM obaveza

BANJALUKA - U multilateralnoj kompenzaciji koja je u utorak sprovedena putem Banjalučke berze prijavljeno je 875.990.068 KM obaveza, dok je ukupno kompenzovano 69.949.236 KM obaveza i potraživanja.

Kako su naveli iz Banjalučke berze, koja je organizator Jedinstvenog sistema za multilateralne kompenzacije i cesije, obaveze je prijavilo 1.374 učesnika, od kojih je obaveze i potraživanja kompenzovalo 927 učesnika.

"Učesnici su na registrovane adrese elektronske pošte >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dobili preliminarne izvještaje o kompenzaciji. Učesnici mogu do 28. oktobra ove godine do 16 časova ispravljati preliminarne izvještaje o sprovedenoj kompenzaciji", rekli su iz Banjalučke berze i dodali da će nakon perioda za ispravke učesnici dobiti konačne izvještaje o multilateralnoj kompenzaciji koja je sprovedena 25. oktobra ove godine.

Navode da učesnici mogu pored ispravki obaveza unositi i nove obaveze u sistem do 28. oktobra do 16 časova, nakon čega će se sprovesti druga obavezna multilateralna kompenzacija.

Podsjećamo da je u obaveznoj multilateralnoj kompenzaciji koju je Banjalučka berza sprovela 18. maja ove godine kompenzovano 100.043.067 KM obaveza učesnika iz privatnog i javnog sektora od ukupno prijavljenih 973.389.341 KM. Procenat kompenzacije ukupno prijavljenih obaveza iznosio je 10,28 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.