Pre razvoda u Kini obavezno hlađenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 12:28

Pre razvoda u Kini obavezno "hlađenje"

Po novom zakonu usvojenom u Kini, bračni parovi koji žele da se razvedu moraće da sačekaju da prođe jednomesečni period "hlađenja" pre nego što za to podnesu formalni zahtev.

Propis je deo prvog kineskog građanskog zakonika i za cilj ima smanjenje broja zahteva za razvod, a zanimljivo je da su autori prvo predložili da taj period traje čitavih 12 meseci.

Međutim, i jednomesečni period "hlađenja" - koji neće važiti u slučaju da se zahtev za razvod podnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog nasilja u porodici - izazvao je velik broj negativnih komentara među korisnicima kineskih društvenih mreža.

"Ne možemo slobodno ni da se razvodimo? Mora da i dalje ima mnogo ljudi koji se impulsivno venčavaju, pa bi i za njih trebalo da važi "period hlađenja" pre stupanja u brak", napisao je jedan korisnik, a prenosi sajt "Armenijan riporter".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.