Pre Vučića KiM je bilo IZGUBLJENA PRIČA: Predsednik ga je postavio kao NAJVAŽNIJE SRPSKO PITANJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pre Vučića KiM je bilo IZGUBLJENA PRIČA": Predsednik ga je postavio kao NAJVAŽNIJE SRPSKO PITANJE!

"Nekada su strane ambasade određivale s kim će se predstavnici Srbije sastati i da li će se sastati, ko će biti predsednik vlade"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je opozicija u Srbiji, dok je bila na vlasti, imala priliku da uradi nešto po pitanju Kosova i Metohije, ali to nije učinila, i ocenio da je Kosovo bilo izgubljena priča, dok ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije postavio kao najvažnije srpsko pitanje.

- Video sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu imali nikakve kuraži. Kada god je trebalo neku važnu odluku tog vremena doneti, uvek su govorili 'a stranci', Šta stranci? Ako je Vučić išta uradio, a jeste mnogo, učinio je to da Srbija vodi autentičnu srpsku politiku - rekao je Dodik.

On je naglasio da su nekada strane ambasade određivale s kim će se predstavnici Srbije sastati i da li će se sastati, ko će biti predsednik vlade.

- Sada svi govore da je KiM tema. Vučić je na neki način sam sebi napravio problem. On dok nije postavio KiMkao najvažnije srpsko pitanje za razgovore, KiM je bilo izgubljena priča.

- Bilo je izgubljeno za svakog Srbina, svi su smatrali da je to gotova priča i da samo još nešto malo treba završiti oko one četiri opštine, a i za to se verovalo da će se nekom intervencijom stranaca integrisati u toku noći -rekao je Dodik.

On je dodao da je Vučić, kada je došao na vlast, rekao da niko ne može ponižavati Srbiju i da nije dozvolio da na taj način Srbija izgubi sve.

- Krenuo je u pregovore. A sada se digla ona Srbija koja je to ranije mogla lakše da reši nego Vučić. Sada ona kao brani KiMod Vučića. To je neverovatno - ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Pre Vučića Kosovo bilo izgubljena priča"

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 07:58

Beograd -- Milorad Dodik je izjavio da je opozicija u Srbiji, dok je bila na vlasti, imala priliku da uradi nešto po pitanju KiM, ali to nije učinila...Srpski član Predsedništva BiH je ocenio da je Kosovo bilo izgubljena priča, dok ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije postavio kao najvažnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.