Izvor: Piplmetar.rs, 04.Okt.2023, 01:33

Pre 128 godina „Vilija“ je slučajno mumificirao pogrebnik: On je najstarija američka „mumija“

Vili će biti sahranjen 7. oktobra, a trenutno leži u kovčegu u pogrebnom zavodu obučen u crno odelo

Najstarija američka „mumija“ – Stonmen Vili, izložena u pogrebnom zavodu u Pensilvaniji već 128 godina, sada će napokon biti sahranjena.
Čovek koji je poznat kao Stonmen Vili je bio alkoholičar koji je umro od otkazivanja bubrega u zatvoru 19. novembra 1895. godine, a njega je slučajno mumificirao pogrebnik koji je eksperimentisao sa novim tehnikama balzamiranja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Vili će biti sahranjen 7. oktobra, a trenutno leži u kovčegu u pogrebnom zavodu obučen u crno odelo.
Pravi identitet čoveka nije poznat jer je dao lažno ime kada je uhapšen  pre više od jednog veka. Međutim, pogrebna služba saopštila je da je sada identifikovala Vilija koristeći istorijske dokumente i da će otkriti njegovo ime kasnije ove nedelje kada sahrane njegovo telo.
„Mi ga ne nazivamo mumijom. Mi ga nazivamo našim prijateljem Vilijem“, rekao je Kajl Blankenbiler, direktor pogrebnog zavoda, Dailymail.
(Telegraf.rs)


Video: Misterija o kojoj bruji svet: Tajna trudne mumije

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Više sa weba
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Zanimljivosti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.