Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2020, 15:49

Praxis apeluje na Vladu Srbije da obezbedi pomoć i za one koji nemaju lična dokumenta

Nevladina organizacija Praxis apelovala je danas na Vladu Srbije da preduzme hitne mere koje bi omogućile da najsiromašniji građani imaju pristup narodnim kuhinjama, paketima hrane i sredstava za ličnu higijenu u lokalnim sredinama u kojima stvarno žive, saopšteno je danas iz ove organizacije.

U saopštenju se navodi da od izbijanja epidemije izazvane virusom Covid-19 i uvođenja vanrednog stanja, najsiromašniji građani suočavaju se sa problemima koji ozbiljno dovode u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pitanje njihovu golu egzistenciju.

"U najtežoj situaciji nalaze se pripadnici romske nacionalne manjine, koji i inače spadaju među najsiromašnije i najmarginalizovanije slojeve stanovništva, ali su, među njima, posebno ugrožene osobe bez ličnih dokumenata kojih je u Srbiji i dalje nemali broj", ukazue Praxis u saopštenju.

Zbog neposedovanja ličnih dokumenata, ova lica ne mogu da ostvaruju osnovna socioekonomska prava, i isključena su iz svih vrsta pomoći, navodi se u saopštenju organizacije Praxis, i apeluje na Vladu Srbije da i za takva lica obezbedi pomoć.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.