Pravosudna akademija - zakazani ispiti za sudijske i tužilačke pripravnike

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosudna akademija - zakazani ispiti za sudijske i tužilačke pripravnike

Po oglašenom javnom konkursu Ministarstva pravde od 15.12.2017. godine, Pravosudna akademija je zakazala ispite za proveru znanja kandidata koji su konkurisali na mesto sudijskih i tužilačkih pripravnika.

Kako ističe direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić reč je o odluci Ministarstva pravde da raspiše konkurs za prijem pripravnika u sudovima i tužilaštvima širom Srbije.

- Pripravnički staž traje dve godine i za to vreme, pripremaće se i u praksi za polaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravosudnog ispita, pohađanje Pravosudne akademije i ulazak u pravosuđe Srbije kroz prvu sudijsku odnosno tužilačku funkciju. Govorimo o 58 sudova (osnovnih, viših i privrednih) koji ukupno primaju 121 pripravnika i 16 tužilaštava (osnovnih i viših) koja primaju 39 pripravnika - kaže Vujić.

Najveći broj kandidata na pripravničkim pozicijama biće primljen upravo u sudovima i tužilaštvima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, ali i u još tridesetak gradova Srbije.

Po rečima direktora Pravosudne akademije Nenada Vujića, uloga Pravosudne akademije je da testira znanje svih zainteresovanih kandidata koji su završili Pravni fakultet, a nisu položili pravosudni ispit, kako bi se odabrali najbolji pojedinci da osveže naše pravosuđe.

Tako, ispit za tužilačke pripravnike, održaće se 29.05.2018. godine od 11:00 u sledećim gradovima:

- Pravnom fakultetu u Beogradu, Bulevar kraLJa Aleksandra 67;

- Pravnom fakultetu u Kragujevcu,  Jovana Cvijića 1;

- Pravnom fakultetu u Nišu, Trg kraLJa Aleksandra 11 i

- Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 1

Ispit za sudijske pripravnike, održaće se 05.06.2018. godine od 11:00 na istim lokacijama kao i za tužilačke pripravnike.

Kandidatima je bilo dozvoljeno da apliciraju i za mesto tužilačkog i za mesto sudijskog pripravnika, odnosno u više tužilaštava i sudova, pa tako govorimo o jedinstveno evidentiranim kandidatima za tužilački ispit - 247, a za sudijski 500.

Naglašavamo, da je ovo prvi put da se ovoliki broj kandidata prima odjednom u pravosuđe Srbije i  posebno se ističe da je ovo prvi put da se kroz jedinstveno testiranje kandidata primaju pripravnici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.