Pravosnažna oslobađajuća presuda za atentat na Draškovića

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosnažna oslobađajuća presuda za atentat na Draškovića

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su bivši pripadnici Državne bezbednosti Milan Radonjić, Stevan Basta i Ratko Romić oslobođeni optužbi da su učestvovali u pokušaju ubistva Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi.

Apelacioni sud saopštio je da je odbio sve žalbe kao neosnovane, i potvrdio prvostepenu presudu, čime su Radonjić, Basta i Romić pravosnanžno oslobođeni optužbi da su učestvovali u atentatu na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << lidera SPO.

Apelacioni sud navodi da je, pre svega, našao da nema dokaza na osnovu kojih bi moglo biti pouzdano, na nesumnjiv način, utvrđena činjenica, da je kod okrivljenih Radonjića, Baste i Romića postojao prethodni dogovor da se neposredno prikupljaju podaci radi stvaranja uslova i otklanjanja prepreka za izvršenje krivičnog dela ubistva oštećenog Vuka Draškovića.

Radonjić, Romić i Basta prvom presudom bili su osuđeni na osam, odnosno sedam godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Za pokušaj ubistva Draškovića ranije su pravosnažno osuđeni na višedecenijske kazne zatvora pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

Pripadnici DB bili su optuženi da su pružili logističku podršku pripadnicima JSO za atentat na Draškovića, opdnosno da su im dostavili fotografije kuće u kojoj je boravio. Optužnica ih je teretila da su po nalogu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Milosevića organizovali atentat na Draškovića 15. juna 2000. godine u Budvi.

Radonjiću i Romiću u toku je suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine i oni se nalaze u pritvoru.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.