Pravoslavci danas slave Badnji dan

Izvor: Večernje novosti, 06.Jan.2017, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavci danas slave Badnji dan

Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan kada se u hramovima i domovima pale badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan kada se u hramovima i domovima pale badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića.Na Badnji dan pravoslavci odlaze u šumu po hrastovo drvo - badnjak koje se uveče pali na kućnom ognjištu, kao simbol svetlosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i toplote koja greje i zbližava ukućane.Pod kuće se posipa slamom da bi se dočarala pećina u Vitlejemu u kojoj se, po predanju, rodio Hrist.Božić je porodični praznik i slavi se u kući. Smatra se da bi tog dana svi koji su tokom godine bili u svađi, trebalo da se pomire i oproste uvrede.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Badnji dan

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2017

Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan kada se u hramovima i domovima pale badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića...Na Badnji dan pravoslavci odlaze u šumu po hrastovo drvo - badnjak koje se uveče pali na kućnom ognjištu, kao simbol...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Proslava Božića uz skromniji budžet

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2017

Pravoslavni vernici obeležavaju Badnji dan i Badnje veče, uoči najradostnijeg hrišćanskog praznika Božića. Ove godine se, zbog ekonomske krize i niskih plata i penzija, božićni praznici obeležavaju nešto skromnije nego ranijih godina.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.