Pravobranilaštvo zastupa gradska preduzeća

Izvor: RTS, 11.Apr.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravobranilaštvo zastupa gradska preduzeća

Gradsko javno pravobranilaštvo zastupaće preduzeća čiji je osnivač grad Beograd, saopšteno je iz Gradske uprave. Usvojena odluka o podizanju spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom.

Privremeni organ grada Beograda usvojio je Zaključak o davanju preporuke da se poslovi pravnog zastupanja povere Gradskom javnom pravobranilaštvu, javlja Tanjug.

Tim zaključkom preporučuje se javnim preduzećima, privrednim društvima i svim drugim pravnim licima čiji je osnivač >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili kontrolni član grad Beograd, odnosno čije se finansiranje obezbeđuje u budžetu grada, da povere poslove pravnog zastupanja Gradskom javnom pravobranilaštvu kao svom punomoćniku.

Poveravanje poslova zastupanja Gradskom javnom pravobranilaštvu neće zahtevati dodatno finansiranje iz budžeta grada, navedeno je u saopštenju.

Privremeni organ grada Beograda imenovao je diplomiranog ekonomistu Ninu Jandrić za sekretara za komunalne i stambene poslove, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za vršioca dužnosti direktora JKP "Zelenilo Beograd", na šest meseci, imenovan je diplomirani pravnik Slobodan Stanojević, a za v. d. direktora JKP ''Beogradske elektrane'', takođe na šest meseci, diplomirani mašinski inženjer Zoran Predić.

Za v.d direktora Doma zdravlja "Novi Beograd", na šest meseci, imenovan je lekar opšte prakse, dr Radomir Kovačević, a za v. d. direktora Pozorišta na Terazijama, najduže na jednu godinu, diplomirani dramaturg Aleksandar Đaja.

Spomenik caru Nikolaju Drugom

Privremeni organ grada Beograda usvojio je odluku o podizanju spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom, koji će se nalaziti na gornjem platou parkovske površine između zgrade Skupštine Srbije i Ulice kosovske devojke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom, sa postamentom, poklon je Ruske Federacije, a razlog za donošenje odluke je inicijativa koju je pokrenuo Organizacioni odbor za inicijativu za podizanje spomenika.

Projekat spomenika pripremaju dva vodeća ruska skulptora, G. I. Pravotorov i A. N. Kovaljcuk i njihov srpski kolega Zoran Tucić.

U srpskom društvu, uspomena na Prvi svetski rat ima karakter vodećih istorijskih događaja za naš narod u 20. veku, kao što za Rusiju takav karakter imaju uspomene na događaje iz Drugog svetskog rata, istaknuto je u saopštenju.

U tom kontekstu, Nikolaj Drugi se posmatra kao simbol istorijske Rusije i ruske podrške Srbiji u Prvom svetskom ratu, a rusko-srpske istorijske veze u doba njegove vladavine su dosegle svoj vrhunac kroz viševekovnu istoriju.

Kako je navedeno, Nikolaj Drugi ne samo da je dosledno podržavao politiku podrške Kraljevini Srbiji, već se i nekoliko puta lično umešao u njen tok u najtežim trenucima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pravobranilaštvo za preduzeća Grada

Izvor: B92, 11.Apr.2014

Beograd -- Gradsko javno pravobranilaštvo zastupaće preduzeća čiji je osnivač grad Beograd, saopšteno je iz Gradske uprave...Kako je navedeno, Privremeni organ grada Beograda usvojio je Zaključak o davanju preporuke da se poslovi pravnog zastupanja povere Gradskom javnom pravobranilaštvu...Tim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.