Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravo je vreme za investiranje u Srbiju

Pravo je vreme za investiranje u Srbiju

Srbija se ponovo nalazi na karti Evrope i zato je poruka svih učesnika skupa glasila - pravo je vreme za investiranje u Srbiju i region zapadnog Balkana, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus po završetku Godišnje skupštine EBRD koja je protekla tri dana održana u Centru 'Sava'.

- Dobili smo puno čestitki za dobru organizaciju, a predstavnici jedne druge velike međunarodne finansijske institucije pitali su nas: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'A je l’ biste mogli to isto i nama da organizujete?' Dakle, pokazali smo da možemo, još samo da nam to postane praksa - rekao je Labus, istakavši da je izuzetno dobra saradnja koju su u organizovanju Godišnje skupštine EBRD imali grad Beograd i Vlada Srbije primer kako se, bez obzira na interne razlike, treba ponašati kad je interes zemlje u pitanju.

- Imidž Srbije se menja, stranci su oduševljeni i Beograd je, kao u onoj studentskoj paroli iz demonstracija 1996/97. godine, ponovo postao svet - rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić, naglašavajući da je delegacija srpske vlade imala veliki broj susreta i da je dobila konkretne pozive za posete Austriji i Japanu.

I ministar za ekonomiju i privatizaciju Predrag Bubalo impresioniran je dobrom atmosferom na skupu.

- Jadna je kuća u koju niko ne dolazi. Zato je dobro što smo ugostili toliko poslovnih, ali i običnih ljudi koji, kako smo mogli da vidimo, o nama misle znatno bolje od nas samih - rekao je Bubalo.

Tokom skupa u Centru 'Sava' sa Razvojnom bankom Saveta Evrope ugovoren je zajam za izgradnju stanova za socijalno ugrožene i izbeglice u vrednosti od 25 miliona evra, sa periodom počeka od pet godina, rokom otplate od 20 godina i godišnjom kamatom od svega jedan odsto. Takođe, ova banka je izrazila spremnost da po skraćenoj proceduri odobri i sredstva za saniranje posledica poplava u Srbiji. Kako je rekao ministar Dinkić, preduzeća i građani novac po tom osnovu mogu očekivati već u septembru ove godine.

Inače, oko 200 devojaka i mladića koje je, preko Omladinske zadruge 'Centar', EBRD angažovao plaćeno je u proseku 50 evra dnevno .

B. Krivokapić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.