Izvor: Blic, 24.Sep.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravilno kanališite dečju energiju

Neka deca su uvek u pokretu, kao da „imaju pundravce". Dok je kod dvogodišnjaka to normalna pojava, kod šestogodišnjaka ili sedmogodišnjaka je već zabrinjavajuća. Naime, ta deca su već u školskom uzrastu, a u školi se takvo ponašanje ne toleriše.



Roditelji zato moraju da pokušaju da pomognu takvom detetu. To je težak zadatak i treba biti realan - ne očekujet odmah veliki napredak. Upravo zbog toga, treba početi sa potrebnim pripremama na vreme. Čim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dete napuni četiri godine, počnite da merite vreme koje uspeva da provede u sedećem položaju. Da biste mu pomogli iskoristite svoju kreativnost. Na primer, igrajte se sledeće igre: „Da vidimo da li možeš da sediš mirno dok ja brojim." Izbrojte do pet, ilustrujući to prstima, pohvalite ga, a onda mu dozvolite da ustane. Ponavljajte s vremena na vreme tu igru, ali tako da dete sve duže sedi mirno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.