Pravila ponašanja: Hrana u kancelariji

Izvor: B92, 10.Jul.2013, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravila ponašanja: Hrana u kancelariji

Pravila ponašanja na vašem radnom mestu i jelo na poslu nalažu da se uklone svi tragovi pripreme i konzumiranja obroka i da se kolege na poslu ne izlažu hrani intenzivnog mirisa, piše autorka više knjiga o lepom ponašanju Meri Mičel.

Nepristojno je jesti pred osobom koja u obroku ne učestvuje, ali s druge strane nitko ne očekuje da ćete svog jastoga podeliti sa kolegama ukoliko oni u tom trenutku naiđu, kaže Mičelova.

U slučaju da postoji zajednička kuhinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe postoje pravila. Vaša plastična posuda sa hranom u frižideru treba da bude označena vašim imenom i njena veličina mora biti takva da ne zauzima polovinu unutrašnjosti friza. Posude neobeležene imenom i dalje nisu vaše, zato se nemojte (samo)poslužiti.

Ukoliko donosite hranu za čitavu kancelariju morate to da naznačite porukom ili pozivom da se svi posluže. Pravila čišćenja i održavanja moraju biti jasno napisana i poznata svima te ih se treba pridržavati.

Mikrotalasne pećnice ne služe za kuvanje na poslu nego za podgrevanje hrane. Pravila pristojnog ponašanja nalažu da stojite uz pećnicu dok vam se hrana ne podgreje, a ne da odete i zaboravite na nju. Ukoliko vam hrana u njoj eksplodira zbog toga što niste pokrili posudu - dužni ste da za sobom počistite ostatke hrane.

Ista pravila važe i za uređaje za kafu koje za sobom morate da očistite. Pravila pristojnog ponašanja nalažu i da za sobom odmah operete posuđe koje ste koristili, a ne da ga ostavite u sudoperu. Proliveno sami za sobom obrišite, jer vaše kolege nisu vaša posluga, niti ste vi njihova, kaže autorka meri Mičel.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pravila ponašanja: Hrana u kancelariji

Izvor: B92, 10.Jul.2013

Pravila ponašanja na vašem radnom mestu i jelo na poslu nalažu da se uklone svi tragovi pripreme i konzumiranja obroka i da se kolege na poslu ne izlažu hrani intenzivnog mirisa, piše autorka više knjiga o lepom ponašanju Meri Mičel...Nepristojno je jesti pred osobom koja u obroku ne učestvuje,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.