Prava IRA preti kraljici

Izvor: RTS, 26.Apr.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prava IRA" preti kraljici

Grupa otcepljena od IRA, pod nazivom "Prava IRA", preti ubistvima policajaca i protivi se najavljenom dolasku kraljice u Severnu Irsku, optužujući je za "ratne zločine".

"Prava IRA", grupa koja se otcepila od Irske republikanske armije, zapretila je da će intenzivirati napade na policiju, a britanskoj kraljici, koja bi sledećeg meseca trebalo da poseti Severnu Irsku, poručila je da nije dobrodošla.

"Prava IRA" je navela da će se na njenoj meti naći policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bez obzira na njihovu veru.

U saopštenju "Prave IRA", koju je pročitao maskirani član te grupe, a snimio Bi-Bi-Si, kraljica Elizabeta Druga je optužena za "ratne zločine". Grupa je pozvala nacionaliste da demonstriraju protiv njene posete.

Poseta kraljice najavljena je za 17. maj, što je prva poseta britanskog monarha od kako je Irska dobila nezavisnost od Britanije 1921. godine, prenele su agencije.

"Engleska kraljica je u Irskoj tražena zbog ratnih zločina", naveo je maskirani član "Prave IRA".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.