Izvor: Blic, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prašina

Deo vladajuće koalicije sada bi opet da dovede u pitanje evropski put Srbije. Zahtev DSS i Nove Srbije da se Demokratska stranka izjasni o zahtevu da Srbija uslovi potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji garancijama Brisela da će poštovati teritorijalnu celovitost naše zemlje obično je bacanje prašine u oči domaćoj javnosti.

Potez za unutrašnjopolitičku upotrebu, koji će, tobože, pokazati principijelnost politike ove koalicije. Ako ostane na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tome, ako se sva stranačka municija ispali na domaćem terenu, šteta će biti zanemarljiva.

Opasnije je ako neko u DSS i Novoj Srbiji zaista namerava da ustraje na tome da Srbiji nije mesto u Evropskoj uniji ako ne povrati suverenitet nad Kosovom. To više nije prašina, već pravo valjanje u blatu. Zaustaviti proces evropskih integracija za Srbiju faktički znači povratak u neku vrstu izolacije. A znamo kako nam je tamo već bilo.

Kosovska priča ide u smeru za koji su i sami naši politički lideri znali odavno. Od Srbije ne zavisi mnogo. Zato je, pozivajući se na odbranu Kosova, suludo kočiti progres. Zagovornici ideje da zarad Kosova i njihovih partijskih interesa život u Srbiji treba da se zaustavi, što je još opasnije, ne kažu koji je to alternativni put Srbije. Ruska gubernija? Savez sa Belorusijom? Nesvrstani?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.