Pranje para: Popravili smo se, ali ostajemo pod lupom

Izvor: Mondo, 18.Feb.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pranje para: Popravili smo se, ali ostajemo pod lupom

Srbija je postigla određeni napredak u jačanju pravnih okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, saopštio je danas komitet Saveta Evrope za sprečavanje pranja novca Manival (Moneyval).

Foto: MONDO/Mario Milojević

"U svetlu napretka koji je Srbija ostvarila u jačanju okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma od zajedničkog evaluacionog izveštaja u aprilu 2016., Manival je ponovo procenio nadležnosti nad deset preporuka, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojih je devet prvobitno ocenjeno kao 'delimično usklađeno' ili 'neusklađeno', a jedna kao 'u velikoj meri usklađena'", navodi se u izveštaju Manivala.

EK: Srbija ostvarila napredak, ali ima i kašnjenja

Sada, kako je saopšteno, više nema područja u kojima bi Srbija bila ocenjena kao "neusklađena".

Manival je odlučio i da Srbija ostane deo njegove procedure pojačanog nadzora i da u decembru 2019. godine izvesti o daljem napretku u jačanju implementacije mera protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Popravili smo se,skidaju nas s liste "perača para"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Savet Evrope: Poboljšan rejting Srbije u borbi protiv pranja novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2019

Srbija je postigla napredak u jačanju okvira za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, saopštio je danas komitet Saveta Evrope za sprečavanje pranja novca Manival (Moneyval), zbog čega je poboljšao rejting zemlje u 10 preporuka..."U svetlu napretka koji je Srbija ostvarila u jačanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.