Pozorište Duško Radović traži od Đilasa da Anja Suša ostane upravnica

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište "Duško Radović" traži od Đilasa da Anja Suša ostane upravnica

Deo kolektiva Malog pozorišta "Duško Radović" obratio se gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu pismom u kojem ističe uspehe tokom dva mandata upravnice Anje Suše i zalaže se za kontinutet njene repertoarske politike.

"Zahvaljujući veštom menadžmentu i dosledno sprovedenoj, promišljenoj, profilisanoj i razvijenoj repertoarskoj politici, Malo pozorište 'Duško Radović' postalo je jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u Beogradu, Srbiji i Evropi", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u pismu koje je danas dostavljeno i medijima.

Kako je prošle sedmice Tanjugu rekla član Gradskog veća Vesna Marjanović, "gradonačelnik Beograda i Grad Beograd će, kao što je to slučaj i sa drugim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, nastojati da dosledno primeni princip koji podrazumeva da se, nakon isteka drugog mandata, pruži prilika novim rukovodiocima na čelu naših najvažnijih gradskih institucija".

U "Radoviću", međutim, ističu da je Suša "vodila pozorište odgovorno i kompetentno, kako na umetničkom, tako i na organizacionom planu zbog čega verujemo da je kontinuirano sprovođenje ovakve repertoarske politike od suštinskog značaja za kulturno-umetničku sliku našeg grada".

Pismo sadrži 171 potpis zaposlenih, saradnika i prijatelja tog "velikog pozorišta za male ljude i teatra u kome se neguje umetnički napredan i socijalno angažovan pozorišni izraz", među kojima su Jovan Ćirilov, Nebojša Bradić, Milena Dragićević Šešić...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.