Pozorišne igrarije u Šapcu

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišne igrarije u Šapcu

U Šabačkom pozorištu održane su 15. Pozorišne igrarije, manifestacija u organizaciji Predškolske ustanove "Naše dete". Za tri dana, u pozorišnim komadima, predstavilo se oko 450 najmlađih šabačkih glumaca.
Na sceni najdraži glumci, u sali verna publika! Glumačke bravure prekidaju gromoglasan aplauz, smeh, blicevi. Na Pozorišnim igrarijama u Šapcu zabavljali su se i roditelji i vaspitači i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deca

Većina ostvarenja su pravi podvizi za koje je trebalo mnogo truda. Na režiji, kostimima i scenografiji mogli bi im pozavideti pravi pozorišni znalci.
Zbog treme, mnogi su nam na pitanja odgovarali tekstom koji su uvežbavali:
"Ja sam dvorska luda, za prinčevu ženu uložiću dosta truda, biće šale i smeha na sve strane kroz ove dvorane."
Za petnaest godina, u Igrarijama je učestvovalo više hiljada dece, ove sezone i mališani od tri godine.
"Pratimo dečje potrebe i interesovanja", kaže Ljiljana Reljić, vaspitačica u PU "Naše dete". "Jako lepo sarađujemo sa roditeljima, uvek i podršku od Ustanove šta je dobro a šta ne."
Vaspitači su veoma posvećeni poslu, ističe direktorka Predškolske ustanove Marica Vuletić: "Kreativnost, maštovitost, sve ove lepe igre koje roditelji prate sa oduševljenjem traju tri dana ove godine."
Da sve bude besprekorno na sceni, već deceniju i po, mališanima pomaže "šabački Minja Subota".
"Tu sam da ih opustim, da se našalim, da im kažem da su lepi i da tremu ostave iza zavese kad izađu na pozornicu i to za sada ‘pali’", kaže Milovan Đenadić, voditelj.
Pozorišne igrarije su za predškolce i uvod u završnicu odrastanja u vrtiću. Naredne sedmice od vaspitačica će se oprostiti oko hiljadu mališana igrama i šetnjom na gradskom trgu.
rts.sabac@rts.rs
015 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.