Poznato šta se dešava sa državljanima Srbije u Izraelu: Dok se stanje ne razbistri...

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 12:51

Poznato šta se dešava sa državljanima Srbije u Izraelu: "Dok se stanje ne razbistri..."

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da u današnjim raketnim napadima Hamasa na Izrael nema stradalih, niti povređenih Srba.

On je kazao da se neki od njih nalaze u okviru zona borbenih dejstava.

"Najvažnije nam je da među stradalim i poveđenim nema naših državljana. U stalnoj komunikaciji smo sa našim građanima koji su rezidenti, ali i studentima, doktorandima i postdoktorandima na Univerzitetu u Bir Ševi, središtu južnog distrikta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je najviše pogođen ovim događajima, kao i našim hodočasnicima, turistima i poslovnim ljudima", rekao je Nikolić za Tanjug.

Njih ima u gradu Bir Ševi i Aškelonu i nekoliko kibuca u zaista neposrednoj blizini, čak manje od jednog jedinog kilometra, od zelene linije razdvajanja, rekao je Nikolić.

U Izraelu se, kako kaže, trenutno nalazi nekoliko grupa hodočasnika, sa kojima su vladike niški Asenije i timočki Ilarion.

Oni su svi bezbedno i dobro, i prate uputstva naše ambasade, koja ih je pozvala da slušaju naloge izraelskih vlasti, kazao je Nikolić.

On je naglasio da je za građane Srbije najvažnije da slušaju te naloge, to jest da niko ne napušta domove, studentske domove, hotele i hostele, sve do novih instrukcija.

Nikolić kaže da niko ne bi smeo da kreće na putovanja međugradskim i međuregionalnim linijama dok sva žarišta sukoba ne budu ugašena.

"Dok se stanje ne razbistri mora se pridržavati pravila, jer može biti kobno", rekao je počasni konzul Srbije u Beer Ševi, sedištu južnog okruga Izraela.

Kaže da je od jutros bilo 30 oglašavanja sirena, ali da nema panike, i da su skloništa dobro opremljena.

Sve što se jutros desilo potpuno je neočekivano zateklo stanovništvo Izraela, rekao je Nikolić.

Naglasio je da još postoji sedam žarišta, da ih je jutros bilo 21 i da se sve dešava na 50. godišnjicu oktobarskog rata kada je Izrael takođe bio zatečen.

"Teški prizori su u kibucima koji su duž cele zelene linije razdvajanja, to je do sada nezabeleženo, posebno ne u ovakvom opsegu", rekao je Nikolić i naveo da je važno da se u potpunosti poštuju uputstva izraelskih vlasti.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"OD JUTROS BILO 30 OGLAŠAVANJA SIRENA" Konzul Srbije u Izraelu: Nema srpskih državljana među stradalima i povređenima

Izvor: Blic, 07.Okt.2023

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da u današnjim raketnim napadima Hamasa na Izrael nema stradalih, niti povređenih Srba iako se neki od njih nalaze u okviru zona borbenih dejstava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.