Poznato kada će biti saslušan otac dečaka koji je ubio osmoro dece i čuvara

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 16:07

Poznato kada će biti saslušan otac dečaka koji je ubio osmoro dece i čuvara

Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naveo je da je za sutra zakazano saslušanje oca dečaka koji je u školi na Vračaru ubio devetoro.

On je za RTS rekao da niti jedan detalj zločina koji se dogodio u školi na Vračaru neće biti neistražen. Kako dodaje, dečak se od juče nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, uz odobrenje njegovog staratelja, gde se preduzimaju mere – opservacija i medicinsko posmatranja.

"Tim radnjama koordinira postupajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i vršio uviđaj na licu mesta, sa dežurnim zamenikom iz Odeljenja za opšti kriminal", objašnjava Uskoković.

Ističe da se istraga kreće u više pravaca, kao da nijedan detalj neće biti neistražen, objašnjavajući da, prema zakonu, dečak zbog godina ne može krivično da odgovara.

Naglašava da se otac tereti za krivično delo protiv opšte sigurnosti, te da mu je određen pritvor od 48 sati – u toku kojih teče istraga, posle čega će biti priveden tužiocu na saslušanje.

"Za sutra je zakazano njegovo saslušanje. Za krivično delo koje mu se stavlja na teren, zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora", priča Uskoković.

Prema njegovim rečima, ovakav zločin je nezapamćen u Srbiji od Drugog svetskog rata.

"Kada na licu mesta vidite suzne oči na licima osoba iz Hitne pomoći, taj prizor ne može da ne ostavi trajni utisak na vas", rekao je Uskoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilac: Dečak koji je pucao u psihijatrijskoj ustanovi, sutra saslušanje njegovog oca

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2023

Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nikola Uskoković izjavio je da je za sutra zakazano saslušanje oca dečaka koji je pucao u školi na Vračaru.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.