Poznati meteorolog objavio šta čeka Srbiju do kraja februara: Nakon +15 nas čeka - 25?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 11:33

Poznati meteorolog objavio šta čeka Srbiju do kraja februara: Nakon +15 nas čeka - 25?

Početak marta 2018. godine ostaće dobro upamćen!

Prema prognozama meteorologa, posle nekoliko dana sa temperaturama iznad proseka, večeras stiže naoblačenje sa kišom koja će u brdsko-planinskim predelima preći u sneg. Znači li to da nam se vraćaju snežni dani?

Do kraja februara temperature će ostati iznad proseka i više neće biti prave zime, izjavio je meteorolog Đorđe Đurić. Proleće usred zime nas, dakle, neće napustiti i vremenska prognoza će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnoge obradovati.

Još je danas moguće prolazno naoblačenje sa kišom, a isti scenario očekuje se naredne srede. Tokom svih ostalih dana temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine – od 5 do 10 stepeni. Snega, prema najavama Đorđa Đurića, neće biti.

- Otišli smo brzo iz minusa i plus, i evo sada je u Sjenici minus 8, a tokom dana će temperatura doći do 10 stepeni. Velike su temperaturne razlike i to je problem za hronične bolesnike – kaže meteorolog.

Nakon srede, kada se očekuje naoblačenje sa kišom, ponegde i sa kojom pahuljom, temperature opet idu do 15 stepeni, najavljuje meteorolog.

Rano je, kaže, govoriti o prognozi za mart, ali podseća da je 1. marta 2018. godine u Somboru izmereno minus 27 stepeni. Odmah sutradan temperatura je otišla u plus.

- Mart često zna da bude prevrtljiv, da nam pokaže i prave prolećne, ali i prave zimske karakteristike. A prošle godine smo imali i sneg u aprilu. Nadamo se da ovog scenarija baš sad neće biti – kaže Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.