Poznati kuvar smatra da je restoran bezbedniji od kuće

Izvor: Beta, 25.Apr.2020, 20:24

Poznati kuvar smatra da je restoran bezbedniji od kuće

Poznati francuski kuvar Alen Dikas koji je od vlade zatražio "delimično otvaranje odgovornih restorana", ocenio je da je trenutno bezbednije jesti u restoranu nego kod kuće."Danas je bolje jesti u restoranu koji preduzima mere opreza nego kod kuće, gde morate da idete u supermarket gde svi dodiruju voće i ne nose maske", rekao je Dikas za Frans pres.Kuvar koji ima 17 Mišlenovih zvezdica je posle jučerašnjeg sastanka ugostitelja s predsednikom Emanuelom Makronom rekao da će restorani "poboljšati sanitarnu bezbednost"."Vlada je saslušala predlog. Potrebno je da se razmotri, ali je jasno da je vlada primila to k znanju", naveo je Dikas.Prema njegovim rečima, francuski restorani bi mogli ponovo da se otvore "izmedju 2. i 20. juna" ako pandemija korona virusa oslabi.Vlada je saopštila da će odluka o otvaranju biti doneta krajem maja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuska: Poznati kuvar smatra da je restoran bezbedniji od kuće

Izvor: Danas, 25.Apr.2020

Poznati francuski kuvar Alen Dikas koji je od vlade zatražio "delimično otvaranje odgovornih restorana", ocenio je da je trenutno bezbednije jesti u restoranu nego kod kuće.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.