Izvor: Piplmetar.rs, 15.Avg.2023, 02:31

Poznati astrofizičar otkrio lokaciju Barbilenda uz pomoć nauke

Kako je naveo u svojoj objavi, Tajson je posmatrao Sunce, Mesec i vegetaciju u filmu kako bi utvrdio gde bi se takvo mesto nalazilo da zaista postoji na Zemlji

Foto: Profimedia/Backgrid UK/BACKGRID


Astrofizičar Nil deGras Tajson koristio je nauku da odredi verovatnu lokaciju Barbilenda. Film „Barbi„, koji je režirala Greta Gervig, a glavne uloge tumače Margo Robi i Rajan Gosling, delimično je smešten u izmišljenu zemlju čuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ispunjenu plastičnim palmama i svetlo ružičastim kućama.
Kako je naveo u svojoj objavi, Tajson je posmatrao Sunce, Mesec i vegetaciju u filmu kako bi utvrdio gde bi se takvo mesto nalazilo da zaista postoji na Zemlji.
U filmu „Barbi“, orijentacija Meseca postavlja Barbi svet između 20 i 40 (stepeni) severne geografske širine na Zemlji.  To je otprilike negde između donje polovine Amerike i severne polovine Meksika. Palme dodatno ograničavaju geografsku širinu između 20 i 30 (stepeni) nastavio je. To sužava potencijalne lokacije Barbi sveta na Zapadni Teksas, obalu Zaliva Amerike i severni Meksiko. Sunce i Mesec su izašli i zašli iznad okeana. Ako je u Americi, Barbi svet je negde na arhipelagu Florida Kiz„, napisao je Tajson.
Iako se čini da se sam Barbilend u filmu ne nalazi na lokaciji u stvarnom svetu, rediteljka Greta Gervig i njen tim su ranije rekli za Architectural Digest da je dizajn inspirisan modernizmom srednjeg veka u Palm Springsu, piše NME.
Evo i Tajsonove objave:
In @BarbieTheMovie, the Moon’s orientation places Barbie World between 20 & 40 deg North Latitude on Earth. Palm trees further constrain latitude between 20 & 30 deg. The Sun & Moon rose & set over the ocean. If it’s in the US, Barbie World lands somewhere in the Florida Keys. pic.twitter.com/Vh05tiqraX— Neil deGrasse Tyson (@neiltyson) August 10, 2023
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Pop & Kultura

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Holivud: Film Barbi zabranjen u Alžiru zbog „nanošenja štete moralu“

Izvor: Danas, 15.Avg.2023

Getty ImagesAlžirski zvaničnici veruju da film u kojem glume Margo Robi i Rajan Gosling šteti moralu Alžirski zvaničnici zabranili su emitovanje filma Barbi u ovoj afričkoj državi sa pretežno muslimanskim stanovništvom, samo tri nedelje posle premijere. Iz Ministarstva kulture su zatražili...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.