Poznati američki komičari ISMEVALI GAVRILA PRINCIPA: Kao da gledaš mladog Staljina, upropastio je ceo svet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 16:29

Poznati američki komičari ISMEVALI GAVRILA PRINCIPA: "Kao da gledaš mladog Staljina, upropastio je ceo svet" (VIDEO)

Kako kažu, "Staljin je za njega bio malo dete"

U jutjub emisiji čuvenog američkog komičara i voditelja podkasta i komentatora UFC borbi Džoa Rogana nedavno je gostovao Šejn M. Gilis, američki stendap komičar. Oni su komentarisali početak Prvog svetskog rata i atentat na austrougarskog nadvojvodu Franca Ferdinanda u Sarajevu.

Tokom razgovora se spominje i ime srpskog atentatora na nadvojvodu, Gavrila Principa i to pod pogrešnim imenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << namerno ili nenamerno izrečenim - Gorila i Gravila.

Kako se navodi u razgovoru, iza ugla ulice u centru Sarajeva odjeknula su dva hica, smrtno ranivši nadvojvodu Franca Ferdinanda, prestolonaslednika Austrougarske i njegovu suprugu Sofiju, vojvotkinju od Hoenberga. Uhapšen je osumnjičeni, 19-godišnji bosanski Srbin Gavrilo Princip.

Najpre je razgovor vođen oko toga kako je započeo Drugi svetski rat i ko je bio kriv za izbijanje tog sukoba. Zaključili su - Hitler, ali je onda rečeno kako je to krenulo ranije i spomenut je upravo Gavrilo Princip.

Kako su zaključili, Drugi svetski rat nije bio neophodan i počeo je potpuno bez ikakve potrebe. Rogan u jednom trenutku pita Gilisa zbog čega je morao da izbije Drugi svetskli rat i da li je to moralo nužno da se dogodi?

Kako je rekao, Hitler je želeo da uzme sve!

Na to mu Gilis odgovara, da je sve bazirano na onome što se desilo tokom Prvog svetskog rata, tako da su dva svetska rata prilično povezana. Kako je dodao, tu nije bilo mnogo velike vremenske razlike.

- Došlo je do neke vrste pregrupisanja u Nemačkoj i onda je počeo je*eni šou, kao da se Prvi svetski rat nije završio. To je bio krajnji, najgluplji cilj - rekao Gilis.

- Austrougarski nadvojvoda je ubijen u Srbiji. To je tačno. Tada je mladić naoružan potrčao iz restorana ka njemu naoružan pokušavajući da ga ubije. Zar ne? Onda je njegov auto bio parkiran ispred restorana. On je bio u fazonu, tamo je, on je tamo i ubio ga - dodao je gost emisije.

- Tada je srpski saveznik bila Rusija, a saveznik Austrije Nemačka. Nemačka je krenula u pomoć Austriji i zato su okrivljeni. I onda je ceo svet ušao u rat, oni su svi bili dobri jedni sa drugima, rođaci - rekao je Gilis.

Rogan ga je potom pitao zašto su ubili Franca Ferdinanda.

- Zato što su Autrija i Srbija, mislim, imale veoma dugu istoriju međusobnog sukoba i on je valjda bio u Srbiji i Crnoj Gori. To je bila vrsta razmetanja. Franc Ferdinand je bio zapravo jedan od onih u Austriji kojima se sviđala Srbija i bio je jedan od onih koji je želeo da joj pomogne. Bio je poput nekakvog advokata i onda se dogodila "Crna ruka" i uvek zaboravljam njegovo je*eno ime (misli na Gavrila Principa). On je je*eno važan momak koji ga je upucao. Još uvek nisam upamtio njegovo ime. Malo sam posramljen što nisam zapamtio to ime. I mislim da Srbija samo o njemu priča. Mislim da je bio iz Kraljevine Srbije - rekao je Gilis.

Ovo nije mislim stvar koja tako izgleda. Nije imao svoje ime.

- Dakle, šta se dešava sa Nemačkom tokom Prvog svetskog rata? Prvi svetski rat nije ništa rešio, jel da? - upitao je Rogan.

- Oni su se borili, svi su izginuli, milioni ljudi je umrlo i uglavnom je to bio rovovski rat koji je trajao četiri do pet godina. Nisu postigli ništa, izgubili su mnogo, tako da na kraju, kada su Francuska, Nemačka i Engleska potpisale mir, bile su kao saveznici koji su pobedili - rekao je gost.

On je dodao, da je na prvi pogled delovalo da su saveznici porazili Nemačku.

- Gorila Princip je to uradio tako dobro. Imao je 19 godina. Upropastio je ceo svet - dodao je on.

- Jedan Gravila tinejdžer? Zamisli da jedna osoba to uradi i da se dogodi toliko stvari zbog toga što je uradio jedan 19-godišnjak - zapitao je Rogan.

- Ovo je slika tog momka, zamisli da te taj momak upuca, sra*e. Je*eni lik. Lepi obraščići, kao da gledaš mladog Staljina. Staljin je mala beba. Jel da? Dobio je 20 godina robije. Umro je tri godine kasnije. Taj sero*a je sve započeo. Tokom te tri godine imao je priliku da vidi šta je sve uradio. Tu je naučio lekciju - razgovarali su Rogan i Gilis rugajući se srpskom junaku Gavrilu Principu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.