Poznat UZROK SMRTI PORODILJE iz Majdanpeka: Inspekcija HITNO POSLATA u bolnicu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019, 06:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat UZROK SMRTI PORODILJE iz Majdanpeka: Inspekcija HITNO POSLATA u bolnicu!

T. I. (39), porodilja iz Majdanpeka, preminula je u subotu ujutru na operacionim stolu tokom porođaja

, a veruje se da je uzrok smrti gubitak krvi.

Prema nezvaničnim saznanjima, dok se čekaju konačni rezultati za 15 dana, u obdukcionom nalazu o uzroku smrti stoji da je T.I. izgubila dosta krvi. To je saopšteno i njenom suprugu Ž.P, koji je još u šoku.

Od tuge za suprugom nije mogao puno da govori.

- Sve što mogu da vam kežem je da ja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obdukcija završena, forenzičari su uradili svoj deo posla i sve je predato Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Svi smo u šoku. Na ulici mi prilaze ljudi koji me ne poznaju da mi izjave saučešće - rekao je Ž.P.

Inače on tvrdi da ništa nije ukazivalo da može da dođe do ovakve tragedije.

- Sve je bilo u redu, bila je potpuno zdrava, sve analize su joj bile dobre. Dobila je kontrakcije i kada su one postale učestalije, na pet minuta otišli smo u bolnicu. Ona je želela da se porodi carski rezom, ali porodili su je prirodnim putem. Verujem i dalje da su neke stvari mogle biti uređene i da je mogla biti spsena - dodaje on.

Kako kažu iz Ministarstva zdravlja u bolnicu je poslata inspekcija koja će izvršiti detaljnu kontrolu, a ustanovu je posetio i državni sekretar u ministarstvu dr Berislav Vekić.

Po nalogu Ministarstva zdravlja u opštu bolnicu u Kruševcu upućeni su lekari specijalisti iz većih centara da bi proverili sve aspekte rada Opšte bolnice, naročito na odeljenjima ginekologije i aušerstva.

Povod je lečenje trudnice T. M koja je iz kruševačke Opšte bolnice upućena u KC Niš gde je preminula 1. avgusta, a nedavno je trudnica iz okoline Kruševca izgubila blizance.

Iz bolnice su saopštili da je ultrazvučnim pregledom utvrđeno da su oba ploda bez srčane radnje i sproveden je prevremeni pordođaj, a pacijentkinja je dobrog zdravstvenog stanja.

SVETLA KOJA ČUVAJU ŽIVOT: Pomoću OVIH sijalica, Japan je DRASTIČNO smanjio stopu samoubistava (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.