Poziv strankama da ulažu u nerazvijene opštine

Izvor: RTS, 23.Apr.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv strankama da ulažu u nerazvijene opštine

Sulejman Ugljanin pozvao učesnike izborne kampanje da deo sredstava koja daju na skupe reklame izdvoje i uplate za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima i privrednicima u tim mestima.

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin pozvao je političke stranke da deo novca koji su namenile za predizbornu kampanju usmere u 46 nerazvijenih opština u Srbiji.

Ugljanin, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << područja u koja spadaju 46 opština, apelovao je na sve učesnike kampanje da deo sredstava koja daju na skupe reklame izdvoje i uplate za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima i privrednicima u tim mestima.

Ministar Ugljanin, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, podsetio je da je Kancelarija za održivi razvoj 10. aprila raspisala javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju Programa podrške održivog razvoja poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama.

Konkurs je u nerazvijenim opštinama probudio veliko interesovanje i za samo 13 dana na adresu Kancelarije stiglo je više od 1.700 zahteva.

"Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspolaže malim budžetom i izdvojili smo 80 miliona dinara, ali s obzirom na to da je pristigao ogroman broj zahteva, tražiću dodatna sredstva i uložiću sve moguće napore da to i ostvarim", naglasio je Ugljanin.

Prema njegovim rečima, to je jedini i najbolji način da se pomogne ljudima u nerazvijenim opštinama i zato je neophodno da svi ulože napore na njihovom putu održivog razvoja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.