Pozitivna ocena EK sledeće godine

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivna ocena EK sledeće godine

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković je na kraju svoje prve zvanične posete Briselu izrazio uverenje da će Srbija u toku sledeće godine dobiti pozitivnu ocenu Evropske komisije.

"Uveren sam da ćemo imati razlog da u toku sledeće godine očekujemo pozitivnu ocenu Evropske komisije", rekao je Selaković Tanjugu , dodajući da "na tome mora još da se radi".

On je nakon razgovora sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom izjavio da je svoje sagovornike >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << upoznao sa budućim koracima ministarstva pravde na putu evropskih integracija.

Na pitanje da li je tokom boravka u Briselu bilo reči o ukidanju srpskih sudova na severu Kosova, što je jedan od zahteva koji su nemački parlamentarci nedavno postavili u Beogradu kao uslov za početak pregovora, Selaković je odgovorio da je reč o problemu o kome treba da odluči Vlada.

"To je prvorazredno političko pitanje o kome će sigurno biti reči tokom daljih razgovora Beograda i Prištine, u sklopu rešavanja celokupnog problema", zaključio je Selaković.

Ministar je rekao da je zahvalio Kacinu na "izuzetno otvorenoj, konstruktivnoj i korisnoj komunikaciji" i najavio da je najavljeni sistemski pristup ministarstva rešavanju problema naišao na odobravanje i u Evropskoj komisiji, sa čijim se visokim funkcionerima sastao juče.

"Podrška u znanjima, iskustvima i spremnosti da se ona razmene koju kako od Evropske komisije, tako i od Evropskog parlamenta je nešto što je dragoceno i što će, nadam se, rasti", rekao je Selaković na kraju posete Briselu.

(Tanjug, foto: Beta/European commision/Thierry Charlier)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Selaković: Pozitivna ocena EK sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2012

BRISEL -..Ministar pravde Srbije Nikola Selaković danas je na kraju svoje prve zvanične posete Briselu izrazio uverenje da će Srbija u toku sledeće godine dobiti pozitivnu ocenu Evropske komisije, ali da u međuvremenu mora da bude obavljeno još dosta posla..."Uveren sam da ćemo imati razlog da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.