Pozitivna kroz tri zemlje

Izvor: B92, 22.Mar.2021, 13:17

Pozitivna kroz tri zemlje

Zenička kompanija "Kantić Touristik" najavila je tužbu protiv jedne državljane BiH koja je autobusom tog prevoznika putovala pozitivna na koronavirus.

To je ustanovljeno tek na nemačkoj granici, kada je autobusom prethodno već prošla tri države, javili su mediji u regionu.

Državljanka Bosne i Hercegovine pretvorila je u noćnu moru putovanje šezdesetak osoba iz BiH u Nemačku kada se ispostavilo da je na nemačku granicu došla s PCR testom pozitivnim na koronavirus, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javila je agencija Hina.

Zenički "Kantić Touristik" potvrdio je da je njiihovim autobusom proteklog vikenda u Nemačku putovala i žena koja je bila zaražena koronavirusom, a ta je činjenica utvrđena tek kada su nemački policajci na granici malo bolje pogledali nalaz PCR testa koji im je ponudila na uvid.

Nemačka je za sve građane BiH koji putuju u tu zemlju uvela obavezu da predoče negativan PCR test, uz desetodnevni karantin, a na stranicama "Kantić Touristika" to obaveštenje je jasno istaknuto.

Agencija Hina navodi da zenički autoprevoznik nije objasnio kako se desiloda je državljanka BiH s pozitivnim testom uspela ne samo da uđe u autobus za Nemačku, nego i da pređe hrvatsku i slovenačku granicu.

"Test je bio preveden na nemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus", navedeno je u saopštenju.

Nemačkim policajci su rastumačili nalaz i zaustavili autobus na granici, ženu koja je bila zaražena virusom odmah su izdvojili, a svim putnicima koji nisu imali pravo boravka u Nemačkoj naložili su da se vrate.

Zenički "Kantić Touristik" je, kako se navodi u saopštenju, "iznenađen" ovakvim postupkom putnice koja je ugrozila zdravlje i život 60 putnika, dva vozača i svih policajaca i carinika koji su kontrolirasli autobus i putnike, a protiv putnice je najavila tužbu.

Najavljena je i tužba protiv zdravstvene ustanove koja je ženi jednostavno uručila pozitivan nalaz PCR testa, a da nikome nije prijavila da je zaražena, iako je na to po zakonu obvezna, navodi agencija Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kroz tri zemlje pozitivna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2021

Zenička kompanija "Kantić Touristik" najavila je tužbu protiv jedne državljane BiH koja je autobusom tog prevoznika putovala pozitivna na korona virus, što je ustanovljeno tek na nemačkoj granici, kada je autobusom prethodno već prošla tri države, javili su mediji u regionu...Državljanka Bosne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.