Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požega "naoružala" protivgradne stanice

Opština Požega platila je dva miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa kojima će biti "naoružano" 15 lansirnih stanica.

Po rečima predsednika opštine Milana Božića, gotovo ceo arsenal ispucan je prošlog leta kada je grad u pet - šest navrata zasuo grad i okolna sela, čime je Požega ostavljena na milost i nemilost nebu.

- Sam Bog nas je pogledao u poslednjih mesec i po dana jer smo u rezervi imali jednu jedinu raketu. Ovim kontigentom obezbedićemo protivgradnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštitu do sredine naredne godine, a budžetom za 2017. planiraćemo još nekoliko miliona dinara takođe za rakete, - priča Božić.

U letošnjim nepogodama, kaže on, Požega je od grada pretrpela štetu od 30-40 miliona dinara, najviše na poljoprivrednim gazdinstvima i objektima. Ledenice su oštetile, kaže Božić, limariju i stakla na skoro 500 automobila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.