Požari u regionu

Izvor: RTS, 10.Jul.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari u regionu

Zbog tropskih vrućina više požara izbilo u Hrvatskoj i Bih. Najteža situacija kod Vodica u Dalmaciji, gde su povređena dva vatrogasca. U BiH izgorelo 100 hektara šume.

Visoke temeprature izazvale su veći broj požara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovoni. Veliki požar izbio nedaleko od Vodica u Dalmaciji, gde su dva vatrogasaca su lakše povređena.

Kako je saopštila je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), radi se o lakšim povredama, a obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su prevezena u bolnicu u Šibeniku.

Požar je buknuo oko 12 časova, a u njegovom gašenju učestvuje 85 vatrogasaca i 26 vozila, a iz vazduha im pomaže nekoliko kanadera i ertraktora.

Prema informacijama sa terena, gore trava i nisko rastinje.

U Dalmaciji je buknulo još nekoliko požara čije je gašenje u toku.

Najteže kod Kaknja

Velike vrućine koje traju već nedeljama i u Bosni i Hercegovini su izazvale niz šumskih požara, a najteža situacija je na području Kaknja, Olova i Zavidovića u centralnom delu zemlje, saopštilo je bosansko ministarstvo bezbednosti.

Kod Kaknja, gde je požar izbio u ponedeljak, vatrom je zahvaćeno oko 20 hektara borove šume, ali požar, za sada, ne ugrožava naseljena mesta. U gašenju požara je, uz vatrogasce, angažovano i stanovništvo, navodi HINA.

U Olovu je u požaru, koji je izbio u nedelju, do sada izgorelo oko 100 hektara šume. Gašenje požara za sada otežava i jak vetar.

Ministarstvo bezbednosti je zatražilo od ministarstva odbrane da angažuje helikoptere u gašenju požara na područjima gde je trenutno najteža situacija, a gašenje je jedino moguće iz vazduha zbog nepristupačnog terena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.