Požari u Dalmaciji i Crnoj Gori

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari u Dalmaciji i Crnoj Gori

Hrvatski vatrogasci i danas se bore s požarima na području Dalmacije. Vatrogasni operativni centar Zadar primio je nešto pre ponoći dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mestu Bulići. Požarom je zahvaćena hrastova šuma i rastinje, a u gašenju učestvuju vatrogasne jedinice iz Zadra i Benkovca.

Jutros su na mesto požara upućena i tri aviona "kanadera", koji su tokom jutra pomagali vatrogascima, ali sada su napustili požarište, dok gašenje i dalje traje, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz Državne uprave za zaštitu i spasavanje (DUZS).

Posle dva časa borbe, vatrogasci su gasili požar kod Šestanovca u širem rejonu Splita. Izgoreli su trava, niska vegetacija i belogorična šuma na "minski sumnjivom području".

Požar su gasila i dva "kanadera" koji su napustili požarište, a u toku je sanacija.

Posle podne je stigla i dojava o požaru na području Farske uvale na ostrvu Braču. Požar gase lokalne vatrogasne snage, a upućeni su avioni.

I danas gori otvoreni prostor na području Konjevrata kod Šibenika. Nakon što je poslepodne jevljeno o požaru, u gašenju učestvuju lokalne vatrogasne snage, ali i dva "kanadera".



Izgorela kula Aždića i dva stana

Kuća Aleksandra Jokanovića iz Plužina, koja je smatrana muzejom pivskog kraja, izgorela je danas u požaru, uprkos pokušajima vatrogasaca, komunalaca i meštana da je spasu vatrene stihije.

To kameno zdanje sa drvenim krovom, u Pivi prepoznatljivo kao kula Adžića, izgorelo je skoro do temelja. Šteta je ogromna, a uzrok požara se utvrđuje, prenose crnogorski mediji.

U podgoričkom naselju Blok, u Ruskim kulama, rano jutros izgorela su dva stana, a nije bilo povređenih. Prema navodima očevidaca, Hitna pomoć odvezla je u Urgentni centar mladića koji se prilikom gašenja vatre nagutao dima.

Prema nezvaničnim informacijama iz podgoričke policije, požar je verovatno počeo u stanu Zorice Vukoslavčević, koja u trenutku požara nije bila kući. Drugi stan, koji je skoro uništen u vatri, u vlasništvu je Vlada Maričevića. Oba stana nalaze se na 12-om spratu.

Brzim reagovanjem vatrogasaca i stanara sprečeno je dalje napredovanje vatre, koja je bila zahvatila vrata trećeg stana na 12 spratu zgrade.

Povezane vesti: Srpski vatrogasci krenuli u Grčku u pomoć kolegama na Hilandaru Požari u skopskoj, tetovskoj i kumanovskoj regiji Dva požara se približila fabrici municije u Konjicu Pet članova posade poginulo u padu vatrogasnog helikoptera Požar na Svetoj gori, Hilandar nije ugrožen

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.