Požari i dalje bukte u Dalmaciji, vide se iz svemira

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari i dalje bukte u Dalmaciji, vide se iz svemira

Zagreb -- Požari i dalje bukte širom Dalmacije, vatrena stihija na Velebitu se širi, a na snazi je uzbuna za sve vatrogasce s područja Hrvatske.

Požar na severnom Velebitu, koji traje već nedelju dana, širi se unutar Parka prirode Velebit i samog Nacionalnog parka, prenela je regionalna televizija N1.

Vatra je u Lumbardi na Korčuli u jednom trenutku došla blizu kuća, ali su vatrogasci i građani brzo reagovali, te sada nema otvorenog plamena.

Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radio-televizija (HRT) je prethodno javila da su vatrogasci na područjima Šibenika i Zadra imali tešku noć i da su stotine njih gasile vatru u blizini Drniša i uspeli da je zaustave.

Na nepristupačnom terenu blizu Drniša nalazi se linija vatre duga šest kilometara, dodaje HRT.

Šef službe civilne zaštite tog mesta rekao je da je pored vojske stigla i pomoć u vidu vatrogasnih aviona.

“Indeks” piše da su požari koji već drugi dan zaredom haraju Dalmacijom vidljivi iz svemira.

Naime, NASA je objavila fotografije snimljene iz satelita na kojima se jasno vidi dim koji se, nošen vetrom, širi preko Jadranskog mora sve do Italije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požari i dalje bukte širom Dalmacije

Izvor: Blic, 22.Avg.2017

Požari i dalje bukte širom Dalmacije, vatrena stihija na Velebitu se širi, a na snazi je uzbuna za sve vatrogasce s područja Hrvatske...Požar na severnom Velebitu, koji traje već nedelju dana, širi se unutar Parka prirode Velebit i samog Nacionalnog parka, prenela je regionalna televizija N1...Vatra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.