Požarevački višebojci projahali gradom

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požarevački višebojci projahali gradom

Višebojci požarevačkog konjičkog društva "Knez Mihailo" na svojim konjima, ovog Božića projahali su od hipodroma do Saborne crkve u Požarevcu.
Na ovaj Božić požarevački višebojci su poranili jer - kako kažu - žele da provedu Božić radno ali i svečano, na konjima.

Ovogodišnji ljubičevski vitez Davorin Živković kaže da su odlučili da slede primer konjičkih društava iz drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradova u Srbiji:
"Ovo danas što radimo, smatram da će to i generacije iza nas. Dali smo primer, da nas ti mlađi slede."
Ljubičevske višebojce dočekao je vladika braničevski Ignjatije.
"Za velike praznike, ljudi su izlazili fijakerima i ono što su imali, da prošetaju malo, a pogotovo konjanici", rekao je vladika i dodao da mu je posebno milo što su višebojci došli iako je hladno, ali da oni to ne osećaju, jer su heroji.
Provesti Božić radno, uvek je dobra odluka, jer se veruje da će ti tokom cele godine biti onako kako radiš na Božić.
rts.pozarevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.