U Zubinom Potoku izgoreo Centar za registraciju vozila, opština tvrdi da je uzrok u instalacijama, Priština priziva terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021, 10:35

U Zubinom Potoku izgoreo Centar za registraciju vozila, opština tvrdi da je uzrok u instalacijama, Priština priziva terorizam

Opština Zubin Potok saopštila je danas da je moguć uzrok požara u zgradi Opštine kvar usled zastarele instalacije i pozvala političke zvaničnike iz Prištine da ne iznose optužbe bez dokaza.

"Povodom nemilog događaja usled koga su izgorele dve manje prostorije u zgradi Opštine Zubin Potok, želimo da obavestimo javnost da na svu sreću nema povređenih, što je najvažnije, ali i da je preliminarnom internom analizom naših službi kao mogući uzrok požara utvrđen kvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usled zastarele instalacije", navodi se u saopštenju Opštine Zubin Potok, prenosi Kosovo onlajn.

Ističe se da će Opština kao odgovorna institucija, sa konačnom ocenom izaći nakon što nadležni organi sprovedu istragu.

"Pozivamo političke predstavnike u Prištini da ovaj nemili događaj ne koriste za opravdanje prisustva do zuba naoružanih specijalaca u našoj opštini i za optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza jer time samo pokazuju da im je interes destabilizacija situacije na terenu", poručuju iz opštine Zubin Potok.

U zgradi Opštine Zubin Potok noćas je izbio požar, a vatra je, prema rečima komandira vatrogasne stanice u tom mestu Šaše Božinovića, zahvatila dve kancelarije.

Božinović je za Kos sev naglasio da u trenutku izbijanja požara, u 1 sat posle ponoći, u zgradi Opštine nije bilo nikog.

Požar je ugašen oko 2:30 ujutru.

Božinović nije mogao da potvrdi šta bi bio uzrok požara i poručio je da će to da utvrde nadležni inspektori.



Svećlja: Krivično delo s terorističkim elementima u Zubinom Potoku

U Zubinom Potoku, gde je tokom noći zapaljen Centar za registraciju vozila u zgradi opštine, izvršeno je krivično delo sa terorističkim elementima, tvrdi kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

Svećlja je rekao da je došlo i do napada, kako se sumnja, eksplozivnom napravom u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

On je na Fejsbuku naveo da su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku i da je kosovska policija odmah izašla na lice mesta.

"Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinju i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti", kaže Svećlja, a prenosi KosSev.

On je pozvao sve građane na severu Kosova i Metohije da poštuju zakone i ne dozvole da njima, kako je naveo, "manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama".

U objektu Intel u Zvečanu nađene dve eksplozivne naprave

Kosovska policija saopštila je da je danas nešto pre devet časova obaveštena da su na zgradi "Intel" u Zvečanu, gde je inače smešten Opštinski registracioni centar, razbijena vrata, a da su u objektu nađene dve eksplozivne naprave.

Navode da su patrole Policijske stanice Zvečan, istražne i forenzičke jedinice odmah izašle na teren i da je utvrđeno da je na tom objektu razbijeno jedno staklo od izloga, te da je unutar objekta primećena jedna neeksplodirana ručna granata, crne boje, nepoznate marke.

U Kosovskoj policiji naveli su da je protivdiverzioni tim izašao na lice mesta oko 10 časova, a da su posle obavljene kontrole objekta nađene dve eksplozivne naprave, koje su uništene u kontrolisanim uslovima.

Kako je saopšteno, o svemu je obavešten dežurni tužilac koji je okarakterisao krivična dela kao "neovlašćeno vlasništvo ili posedovanje oružja i "izazivanje opšte opasnosti", prenosi Kosovo onlajn.

Istraga o tom slučaju je u toku, navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POŽAR U ZGRADI OPŠTINE ZUBIN POTOK Vatra zahvatila dve kancelarije, u tom trenutku u zgradi nije bilo nikoga

Izvor: Blic, 25.Sep.2021

U zgradi Opštine Zubin Potok noćas je izbio požar, a vatra je, prema rečima komandira vatrogasne stanice u tom mestu Šaše Božinovića, zahvatila dve kancelarije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.