Požar u ruskoj laboratoriji koja skladišti viruse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u ruskoj laboratoriji koja skladišti viruse

U kompleksu ruske laboratorije u Sibiru, gde se čuvaju virusi, od velikih boginja do ebole, izbio je požar posle eksplozije gasa, objavio je "Gardijan".

Državni istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju, poznat pod nazivom "Vektor", objavio je da nema opasnosti po građane.

Požar je izbio tokom renoviranja kancelarije za sanitarnu inspekciju na petom spratu.

"Gardijan" navodi da su se na ovom mestu tokom sovjetske ere organizovana istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biološkog oružja, a da je sada jedan od glavnih ruskih centara za istraživanje bolesti.

Jedan radnik je zadobio opekotine trećeg stepena. Požar se navodno proširio kroz sistem za ventilaciju i zahvatio oblast od 30 metara kvadratnih.

Ruske vlasti tvrde da u sobi u kojoj se dogodila eksplozija, nema opasnih materija i da nije načinjena ozbiljnija šteta.

Lokalni zvaničnici ističu da se u laboratoriji, zbog renoviranja, nisu nalazili opasni patogeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.