Požar u radnji pirotehnike u Rusiji, vatrometi lete na sve strane VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 13:54

Požar u radnji pirotehnike u Rusiji, vatrometi lete na sve strane VIDEO/FOTO

Veliki požar je izbio u jednoj radnji za pirotehniku u tržnom centru u gradu Rostov na Donu, na jugu Rusije.

To je saopšteno je iz regionalne kancelarije ruskog ministarstva za vanredne situacije.

Najverovatniji uzrok je kratak spoj.

Požar je izazvao eksploziju pirotehničkih sredstava u zgradi na pijaci, a vatra se proširila na više od 4.000 kvadratnih metara.

"Preliminarni uzrok je kratak spoj na električnim instalacijama", rekao je zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktora regionalne kancelarije ruskog ministarstva za vanredne situacije Vladimir Ustin, prenosi TAS S.

U prvi mah, jutrošnji požar je zahvatio prostor od svega 200 kvadratnih metara, ali se ubrzo proširio na 3.000 kvadratnih metara.

U gašenju požara učestvuje 90 vatrogasaca sa 66 protivpožarnih aparata i još nije otklonjena opasnost od daljeg širenja vatrene stihije.

Gašenje vatre otežavaju gustina zgrada, jak vetar i niske temperature.

"Vatra se proširila na više od 4 hiljade kvadratnih metara tržnog centra", saopšteno je iz pres službe nadležnog minstarstva, preneo je TAS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.