Požar u fabrici vakcina u Indiji, najmanje pet žrtava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 16:17

Požar u fabrici vakcina u Indiji, najmanje pet žrtava

Najmanje pet osoba je nastradalo u velikom požaru koji je izbio u indijskoj fabrici Instituta Serum (SII), koja je najveći proizvođač vakcina na svetu, izjavio je vladin zvaničnik.

Prema rečima Murlidhara Mohola, gradonačelnika Pune, gde je sedište SII, četiri osobe su evakuisane, preneo je Rojters.

Požar neće uticati na proizvodnju vakcina, rekao je izvor blizak slučaju.

SII proizvodi vakcinu koju su napravili Univerzitet u Oksfordu i AstraZeneka za indijsko tržište i još neke zemlje, a kompanija se, takođe, priprema da napravi vakcinu koju razvija američka kompanija Novavaks.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U požaru u najvećoj fabrici za proizvodnju vakcina poginulo PET OSOBA

Izvor: Blic, 21.Jan.2021

U velikom požaru koji je izbio u Institutu za serum u Indiji poginulo je pet ljudi, rekao je vladin zvaničnik novinarima, a iz kompanije, najvećeg proizvođača vakcina na svetu, saopšteno je da ovaj incident neće uticati na proizvodnju vakcine kompanije Astra Zeneka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.